Hony

02.12.2013 19:35

Letos jsem se musela hodně uskromnit, co se týká honů z důvodu narození našeho 3 potomka.

Můj drahý muž, ač je velmi pracovně velmi vytížený, se snaží napravit reputaci a účastní se honů místo mě a za to má můj velký dík.

 

Hon Mikulůvka 16.11.2013

Honu se spolu s Luďou účastnili Etis, Febbe, s mojí kamarádkou Janou Holly i Aira.

Díky mateřským povinostem jsem ze účastnila pouze lečí, kde byli vypouštění bažanti a kačeny. Ale i tak jsem si vychutnala práci našich psů a pochvalu a obdiv hostů ze slovenska..

Etis předvedl úžasnou práci, byla jsem na něj velmi hrdá. V leči, kde byla vypouštěná zvěř si vedl naprosto profesionálně. Reagoval pouze na vedení Luďka, byl absolutně klidný, perfektně vystavoval, dohledávku měl 100% a celý hon si vyslověně užíval.

Febbe měla trošku slabší start, ale vše dohnala. Po vypracování bažantí slepice, kterou si dohledala, mi ji dokoulela až k nohám. Za což sice byla pochválená, ale nebyla jsem úplně nadšená. A po ručním vysvětlení, že je třeba zvěř donést v mordě paničce, se velmi snažila se mi zavděčit. A nosila mi všechno, co našla v okruhu 300m, i kachny od sousedních střelců:-D.

Aira vše velmi pozorně sledovala, na střelbu reagovala pozitivně a z celého honu se jí nejvíce líbila pozornost myslivců a padající ptáci.

Holly si užila hledání a vystavování v lese, do kterého dala všechny své síly a při střelbě dělala, že se jí to absolutně netýká..