Hon Mikulůvka 10.11.2012

12.11.2012 17:44

Dne 10.11.2012 jsme se zúčastnili honu na drobnou zvěř u nás v Mikulůvce.

Střelilo se 42 kachen, 13 bažantů a 2 zajíci. Byla to velmi povedená akce. Počasí bylo nádherné, příprava i organizace na 1.

Tombola byla úžasná, i když trošku delší, jídlo vynikající.

Co se týká psích pomocníků, účastnili se 2 kokři, 2 jezevčíci, borderteriérka, bloodhound, 2 fenky bígla, výmar, 2 němečtí ohaři,  a 3 auvergnéští ohaři.

Nádhernou práci v lese předvedla fenka bígla Berenika, která hlasila a rychle se vracela. Taktéž borderka Alma velmi pěkně hledala a díky ní se slovil i zajíc.

Velmi mě překvapila Febbe, která vzorně aportovala kachny i bažanty ( 12 kachen a 2 bažanty). Skvěle konkurovala zkušeným 7-letým  německým ohařům. V dohledávce kraloval Etis, který měl 100% úspěšnost. Jeho odhodlání najít zvěř byla příkladná. A dohledávka na hluboké vodě i v krytině  byla předpisová.

Bady taktéž skvěle pracoval. Donesl vše, co bylo položené na zemi v okuhu 200m. Jeho temperament cítím ještě teď v krku, kdy jsme přecenila své hlasivky a nemůžu mluvit:-)

Pro Holly to byl 1 hon. Neměla žádné povinnosti, jen se začlenit do lovu. To skvěle zvládla, hlídala si vůdce, po výstřelech byla klidná, krásně hledala, o všechno měla zájem.

Nejvíc mě potěšilo, že se na poslední leči i staří páni myslivci a chovatelé německých ohařů učili vyslovovat auvergnéský ohař:-)